Olen koko ajan onnellisempi siitä, että mies muuttaa luokseni asumaan Helsinkiin - avopuolisoksi. Mies näyttää tämän päätöksen tehtyään komeammalta ja haluttavammalta. Teatteri-ihminen, sellaisen minä aina tahdoin. Tiedän, että MS-taudilla on tässä oma pelinappulansa. Tauti etenee, eikä sille voi tehdä mitään. Olen opiskellut terveydenhuolto-opilaitoksessa mielenterveydenhoitajalinjalla 1989-1990, joten tämä asia ei pelota minua. 

Muuton on suunniteltu tapahtuvan kesäkuun 2019 alkuun mennessä. Suurin ongelmani lastensuojelun kanssahan oli siivous. Sen jälkeen, kun kukaan viranomainen ei ole käynyt tarkkailemassa tätä, olen menettänyt kaiken motivaation, että kun yritin ja epäonnistuin niin tämän nyt en ole edes yrittänyt. Mies ei ole sanonut asiasta, vaikka olisi voinut. Meillä on samanlainen taidelukiotausta, se helpottaa. Se yhdistää. Ei tarvitse miettiä arvoja ja muuta. Ne on yhteiset. Kun muutamme yhteen, olemma seurustelleet 1,5 vuotta etäsuhteessa.

Mies ei tahdo tehdä teatteria enää. Minä tahtoisin, että hän vaikka ohjaisi minua. Tai olisi tukena näissä taideharrastuksissa. Nyt on Helsinki Poetry Connection Poetry Slam - kisat. joihin aion osallistua TAAS. Osallistuin englanninkielisiin Slameihin, koska esiintyminen englanniksi tuntui helpommalta. Kävin kuuntelemassa toiset slamit ja sielläkin sai esiintyä englanniksi. Lisäksi nyt keväällä 2019 on ns. Dräfti - klubi. jonne voi kirjoittaa kohtauksen, jonka ammattilaisnäyttelijät esittävät ja josta sitten keskustellaan. Kävin kuuntelemassa yhden klubin ja mielestäni siellä oli myös entinen piispa Irja Askolakin yleisössä. Oman kohtauksen teemana tulee olemaan SOTA.