Sijaisperhe oli järjestänyt lapselle "norpparetken" juuri silloin, kun on äitienpäivä. Tuntuu vähän pahalta. On erittäin rasittavaa, että joku koko ajan vahtii, miten me toisiamme tapaamme. Väkivaltaa perheessä ei ollut, ei alkoholia. Siihen sorruin, että huusin, kun en saanut rajoja pidettyä muuten. Muuten minulla oli koko ajan aikaa lapselle. Halua keskustella. 

Lopputuloksena oli fiksu lapsi, joka nyt myös pärjää koulussa. Siihen sijaisperhe pystyy antamaan ehkä paremmat evää kuin minä. Minulta loppui virta kesken läksyjen kanssa. Lapsen todistuksessa olivat kaikki lukuaineet 9 - paitsi ruotsi 10 ja luonnontieto 8. Musiikki, liikunta, kuvataide olivat 8. 

Se on hyvä, että pystymme lapsen kanssa puhumaan. Populaarikulttuurin jutut kiinnostavat minua. Elokuvat, kirjat, musiikki. Jo lastenkirjat kiinnostivat. Ja yhdessä teimme yhtä lastenkirjaa, ts. lapsi kertoi tarinaa ja minä kirjoitin sen puhtaaksi. Yhteen kustantamoonkin se lähetettiin, mutta mitään vastausta siitä ei tullut. Johtui ehkä siitä, että sähköposti täyttyi roskapostista. Hiihtolomaksi lapsi oli lainannut "Kärpästen herra" - kirjan, koska minä olin siitä puhunut. Youtubesta löytyy sama kirja elokuvana: 1963 ja 1990 ei suomenkielisiä tekstejä, mutta se ei meitä haittaa. Katsomme ehkä ensin uuden version. Ja sitten keskustellaan siitä. 

Tällä hetkellä lapsi on kokeillut muutaman kerran energiajuomaa. 

Haaga-Helian kirjat olivat myöhässä. Sakkoja 55 €. Maksan sitä osissa. Minä niin mieluummin lukisin e-kirjoja, kun niitä ei tarvitsisi palauttaa. Kaunokirjallisuuden kuuntelen äänikirjoina. Nykyisin kirjat eivät enää tee sitä vaikutusta kuin ennen. Monesti tulee hyvin markkinoidusta kirjasta vähän pettynyt olo. 

Eilen kävin Helsinki tarina - klubilla kertomassa tarinan siitä, kun menin naimisiin vuonna 2006. Olin tehnyt muistiinpanot itselleni, mutta en niitä sitten tarvinnutkaan. Jälkeenpäin tuntui siltä, että tarinaa olisi voinut jopa värittää vähän, että olisi tullut esin se pointti, miten väärin minua mielestäni kohdeltin. Raskaana olevalle naiselle sanotaan, että tämä voi olla kyllä lumeliitto

Kouluun (Haaga-Helian journalismi) tein loppuun harjoitusjutun. Minun pitäisi kirjoittaa todella paljon yksinkertaisemmin kuin mitä minä teen.