Uskonnonopettaja, jolla ei koskaan ole ollut seksisuhdetta aviopuolisonsa kanssa, miltä se kuulostaa? Se voi aivan hyvin olla minun tulevaisuuteni. Tapasin miehen 8.11.2017 ja olemme olleet yhdessä tähän asti - ja kahden kuukauden sisällä muutamme yhteen ja se nyt ainakin on totta tällä hetkellä, että tulevalla avopuolisollani (Herra Teatterimies, joka sairastaa MS-tautia) ja minulla ei ole ollut tähän mennessä seksisuhdetta. Asiasta on keskusteltu ja se sopii meille molemmille. Listataanpa tähän ne miehet, joiden kanssa minulla oli seksisuhde (siis enemmän kuin se perinteinen "yhden-yön-pano-ravintolasta": - kurditoimittaja, - marokkolainen DJ [samaan aikaan, kun VIRALLINEN SUOMIja sitä ennen olleita en muista, koska aika vuodesta 2011 vuoteen 2017 on aika pitkä aika yksinhuoltaja-äidin olla. Irakilainen oli ja iranilainen. Myös iranilainen Joosef, jonka kanssa vietetty hetki oli täydellinen sen suhteen, että hänellä oli tatuointi rinnassa, samassa kohtaa kuin oli eräällä Mimo:lla teatterilerillä. Mimolla se oli ruusutatuointi ja hän oli minua 12 vuotta vanhempi ja luulin, että hän oli sosiaalityöntekijä - mutta hän olikin "vain" sosiaalikasvattaja. Olen ikävöinyt häntä aina vuodesta 1990 lähtien, jolloin hänet tapasin leirillä, jonka ohjaaja - opettaja oli Otso Kautto. Mutta kun tapasin iranilaisen Joosef-in (ja tämä ON totta vaikka kirjoitan fiktiotakin) minä tiesin: se oli ollut vain seksiä ja siksi voin lakata ikävöimästä häntä ja hänen sanojaan, kaikki, jotka muistin. Muistin, koska en juonut paljon alkoholia. Edellinen poikaystäväni oli leirillä, koska hän oli ohjannut sitä ryhmää, jossa minä esiinnyin. Jota esitystä Paavo Liski (ks. Molmbergin Tuntematon Sotilas 1980 - luvulla, Rokka - huom.  Junes Lokka Suomessa) kävi katsomassa sen vuoksi, että MINÄ esiinnyin siihen. Seurustelusuhde kuitenkin päättyi. 

Seuraavana vuonna (kertoi kyseinen poikaystävä J.Hilska) nykyisen miesystäväni ystävä ja entinen poikaystävä olivat hakanneet kyseisen Mimon, kerrottiin minulle. Itse olin interrailillä sinä vuonna. Tämä tapahtui 1991 - ja miesystävääni tutustuin siis 2017 syksyllä. Mieheni on kai viettänyt yksinäisenä jonkin aikaa, mutta hän on opiskellut teatteri- ja draamatutkimusta Tampereen yliopistossa. MS-tauti ei minua pelota. 

Kun aloitin tämän blogin, tämä oli vain "Elämäni?" - pohdin miten olla, miten eksistentiaalisesti asettua siihen asetelmaan, että minulla on psyykkinen sairaus. Nyt mukaan on tullut "Rakkaus" ja "taide" ja se "mielenterveys". Miehelleni sanoin, että rakkaus on myös huolenpitoa eikä vain sitä ihanan ihmisen ihailua. Mies ei ota sanoista uskoakseni, että hän on minulle täydellinen. Lähtien siitä, että vuoden 1992 NUORI LAUSUJA oli Miia Nuutila, enkä minä vaikka lausuin Kalevalaa. Ja kas:

- Suomen kansalliseepos saattaa olla romaanien suurin huijaus, sillä "kale" (ruotsi) "kaale" (suomi) on ROMANI. Kale-vala...minä suomentaisin Kalevala nimen nimellä "mustalaisvala". Aion ostaa sormuksen mustalaismieheltä, jos hän myy sen hintaan 20 - 30 € - samalla hän antaa minun kuvata hänet Haaga-Helian avoimeen AMK:n tehtävään. Opettaja valitsi sen juttuidean 5:stä ideasta. Huomenna asiasta sovitaan ja otan yhteyttä XXXX:n. On istunut linnassa, kuten on isäni. En tiedä onko myynyt viinaa, mutta isäni myi - ja voitte olla varmoja, että on ollut joskus hankalaa pitää itsensä "kuivilla", rehellisenä kun ei ole edes keskiluokkaiset vanhemmat minulla. 
 

Että onko se TV:ssä joskus oleva Miia Nuutila ihanampi kuin minä, tuleva kirjailija - ainakin näin uskon sen käyvän - varsinkin kun minulla on nyt hyvä mies rinnallani. Hänellä ei ole rahaa meidän perheeseen, mutta ne ihmiset, joita hän tuntee, ne tekevät vaikutuksen minuun. Hän on käynyt Kallion lukion ja ollut samalla luokalla M a i j a    V i l k k u m a a n, W i l m a   M e l a s n i e m e n, K a l l e    A h o l a n    ja A n n i    S i n  n e m ä e n. Ei, hän ei "tunne kuuluisia henkilöitä", hän ON YHTÄ LAHJAKAS KUIN HE. Itsekin mietin nuorena, jos olisin mennyt / hakenut Kallion lukioon, mutta 450 km kotikapunkiin ja ei mahdollisuutta päästä kotiin viikonloppuisin, niin en uskaltanut. Mutta nyt minulla on hänet, tuosta lukiosta ylioppilaaksi päässeen. Ja hänellä, omien sanojensa mukaan musiikkinörtillä on minut, musiikkilukion käynyt ihminen, joka vielä aikoo pistää viulun kuntoon ja soittaa sitä kotona. Ehkä jopa hänen kuullen. 

Miia Nuutila (näyttelijä) on Forssasta.
Avomiehekseni haluava mies on Forssasta.

Nuutila ei hyväksynyt minua facebook - kaverikseen. Ehkä Brecht ei sittenkään ollut niin hyvä valinta kuin Kalevala - vaikka sillä tuli palkinto 1992. Minulla ei ollut ohjaajaa - nyt on, samasta kaupungista kuin voittajalla. Tai siis mieheni ei ole työtä tekevä ohjaaja, mutta harrastajatasolla menee, enkä minä paljon vaadi. Saunassa kävi kanssani ja otin valokuvat. Minä NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN RAKASTAN - RA, KASTAN - "SEIS   TUPU   HUORA   KASTAN - SE   ISTU   PUHU   O   RAKASTAN" (näitä teen) "kuun säteen / poltin käteen / merkin / kerron esimerkin / sataa valoja maahan / siis puha saanhan." (runo) Niin, enää en ole töissä vanhempieni Grillikioskilla Pohjois-Karjalassa, mutta enää en myöskään halua päästä naistenlehtiin menestyneenä kertomaan, millaisiä elämänkohtaloita olen käynyt läpi. Ei minä opettelen kirjoittamaan itse niitä lehtijuttuja.

Hän nukkuu vuoteessani / vuoteessamme  - ja minä menen nukkumaan hänen viereensä. Hänellä on ennenkin ollut parisuhteita. Toivon, että hän on onnellinen tässä - niin kauan kuin molemmat olemme onnellisia.