Missä tunteet syntyvät? 
Minun maailmankuvassani parisuhteen tunteet saavat alkunsa siinä pisteessä, missä nisäkäsäidin aivot pohtivat sitä, onko miehen kanssa turvallista tehdä jälkeläisiä. Tiedän, että näin ei kaikilla ole, kaikenlaiset "turhat" ja romanttiset viihde-elokuvat ja -kirjat toimivat kuin huume ja luovat uskomuksen, että se rakastumisen kokemus kestäisi pitkään ja olisi ikuinen. 

On vanha viisaus, että rakastuminen ja rakastaminen ovat aivan eri asia. Erich Fromm esitti tästä tieteellisiä ajatuksia kirjassaan Rakastamisen vaikea taito. Ainoat ihmiset, jotka tulevat olemaan kanssani ikuisuuksia, ovat sukulaisiani, sillä en ole tehnyt mitään niin pahaa, että he eivät enää välittäisi minusta. Muualta löytynyt rakkaani voi minut jättää. 

Mitä minun rakkauteni on?
Tämä rakkaani, joka löytyi internetistä on minulle tärkeä. Ensimmäisenä kohdatessani hänet ajattelin, että voinko olla yhdessä hänen kanssaan. Melko nopeasti ymmärsin, että voin olla ja hän on minulle korvaamaton kumppani. 

Entisissä seurustelusuhteissa minä melko nopeasti, n. ½ v:ssa ymmärsin, että en tätä henkilöä halua kumpaaniksi. Tämän miehen kanssa pelkäsin, että haluaako hän jättää minut jostain syystä. Pelkäsin, että jos teen jotain tyhmää. Minun rakkauteni laskelmoi, että hän on täydellinen kumppani minulle, koska meillä on yhteiset kiinnostuksen kohteet, joskin hän ei ole sen alan töissä nyt.