Aloitin kodissamme uuden jutun. Sain muutama vuosi sitten kanssamme fin-famin perheleirillä olleelta naiselta scobyn kombucha juomaa varten. Toin myös volgansienenä tunnetun scobyn kotiin, keitin vihreän teen ja pistin kombuchan tulemaan lasipurkkiin, jonka ostin Saiturin pörssistä. Pullot ostin Clas Ohlsonilta ja ne maksoivat 5,99 € / kpl eli 3 kpl ja olivat 1 l kooltaan. Pidin sen kombuchajuoman mausta, jota olen ostanut kaupasta, mutta se on pastäroitua eli siitä on tapettu bakteerit ja juuri scobysienen bakteereiden avulla juoma valmistuu. Joku oli sitä mieltä, että hän on pysynyt terveenä, siis ilman flunssaa, nimenomaan kombuchan takia. Itse en odot niinkään terveysvaikutuksia kuin sitä, että juoma on hyvän makuista.

Olen tehnyt suomen kielen kielenhuollon tehtäviä, mutta en usko kielenhuoltajana olevani vielä valmis. Virheitä jää ja tänään ihmettlin Helsingin Sanomien tekstistä, että onko nyt pilkut oikeasti menneet oikeisiin paikkoihin, vähän epäilin, että ei. Ainakin kiinnitän tähän asian nyt enemmän huomiota. Opintovaatimuksissa olleiden kirjojen lisäksi löysin hyvän kirjan pilkutuksest ja aion sitä kirjaa opiskelle itsekseni. Asiat, jotka pitäisi opetella ulkoa, eivät mene muistiini niin hyvin kuin ennen, jos koskaan ovat menneetkään. Puhumme siis juuri näistä pilkuista tai sitten esim. vieraiden kielten sanojen opettelemisesta. Minun pitää tehdä itselleni muistiinpanot niistä asiosta, jotka eivät mene kerralla muistiin. 

Internetistä etsin kaiken löytämäni tiedon siitä naisihmisestä, jonka mies aikoo tavata ilman minua. Tämä naisihminen on myös opiskellut teatterin- ja draamantutkimusta yliopistossa, mutta sitten jatkanut intohimonsa pariin. Opiskellut viinejä. Psyykeeni toimii nyt tässä tapauksessa niin, että minun ei tarvitse olla mustasukkaiselle kenellekään sellaiselle ihmiselle, jota en vaan arvosta. Viinit harrastuksen ja työnä, ehkä kyllä joidenkin mielestä hyvä juttu - mutta minä olen alkoholivastainen ihminen. Kombuchaan tulee vähän alkoholia, internet näytti, että n. 0,5-2%. Tällaista vahvaa itse tehtyä kombuchaa ei pitäisi erään blogin mukaan juodo kuin ehkä n. 2 dl / pv, muuten voi tulla vatsaoireita. Siellä ne sienet nyt lilluvat vihreässä teessä ja siinä oli 1,5 dl starterlientä mukana. Kaikki menee hyvin, kunhan ei tule hometta minnekään.