Olen kai erityisperheessä (alkoholismi) kasvaneena lapsena tottunut siihen, että perheessä on jotain "outoa". Oman lapsen isä oli turvapaikanhakija Afrikasta ja siinä oli haasteita, että saatiin perhe kokoon. Nykyisen miehen kanssa haaste on MS-tauti, mikä näkyy arjessa siten, että miehen tarvitsee levätä monta kertaa päivässä päivälepoja ja koordinaatio esim. kävelyssä (tasapaino) on näkyvin jälki sairaudesta. Mutta ei tämä minua sillä tavalla haittaa, jotenkin tiedän, että kaikista ei olisi tähän.

En käytä alkoholia, mutta elämäni voi olla muuten "hurjaa". Eräs fb-ystäväni, jonka tapaisin tinderissä, on ollut Alibi-lehden kannessa. Monesti, kun mennään hypomaniassa "ylemmäs" ja kohden maniaa huomaan, että oma tausta isän lapsena, joka oli ollut rikollinen ennen syntymääni, nousee esiin ja horjuttaa oman mielen tasapainoa. Sisäisesti näen, että se on minun oma erityisluonteeni, minun arvoni ihmisenä, minun erilaisuuteni. Mutta nyt viimeksi, kun hypomaniaa oli, tajusin jo sen aikana, että tämä on paha asia. Tämä pitää karsia pois.

Koska oikeasti minä olen nainen, jota opiskelu kiinnostaa todella paljon. Uskon edelleen, että opiskeleminen voi viedä minua eteenpäin, vaikka tänä vuonna täytän 50 vuotta. En tiedä, voinko koskaan tehdä töitä. Tällä hetkellä olen työkyvyttömyyseläkkeellä, enkä voi siis tehdä sellaisia töitä, mistä tulisi yli 700 € palkkaa kk:ssa. Haluaisin tehdä luovan kirjoittamisen opettajan töitä. Sen vuoksi ja sitä silmällä pitäen opiskelen. Nyt avoimessa yliopistossa suomen kieltä ja sen jälkeen ehkä kirjoittamisen opintoja. Viimeinen tavoite on maisterin tutkinto Tampereen yliopistosta, kulttuuri- ja taidefilosofia, keskittyen fiktioon. En myöskään ole heittänyt pois lastentarhanopettajakoulutuksen opinnäytetyön raakiletta. Silloin kun tein sitä (kauan aikaa sitten), keskityin etsimään johtolankoja draamakasvatuksesta, mm. Vakava leikillisyys kirjasta, kurotin kohti jotain, mikä oli kaukana ja saavuttamattomissa - olla draamakasvattaja. Nyt uskallan ajatella jo itse, mm. "kasvattaminen fiktion avulla" on ihan oma ajatukseni, johon en ole vielä löytänyt edes lähteitä.