Lidia Yuknavitch & Tne Chronology of Water -kirja

Löysin internetistä mielenkiintoisen kirjailijan, jonka nimi on Lidia Yuknavitch. Nimi oli eräässä englannikielisessä kirjallisuuslehdessä ja lähdin sitä kautta etsimään lisää tietoa. Osallistuin netissä pidettävään työpajaan ja tilasin itselleni 10 € maksavan The Chronology of Water kirjan, joka kertoo Yuknavitchin elämästä. Se on muistelmat. Kirjan takakansi lupaa, että se pitää sisällään hyväksikäyttöä ja addiktiota. Työpajassa Yuknavitch kertoi uudenlaisesta tavasta kirjoittaa nimenomaan traumaattisista kokemuksista. Tämä rakenne on vaihtoehto Aristoteleen kaavalla: alku - keskikohta - loppu. Yuknavitchin organisaatio : Corporeal Writing järjestää webinaareja ja nettitapaamisia, mutta ne maksavat liikaa minulle. Tämä johon osallistuin oli ilmainen, siksi osallistuin siihen. Alkuviikosta sain kuulla kirjailijasta ja loppuviikosta osallistuin jo työpajaan. 

Netti on ihmeellinen! 

Suoratoistopalvelujen elokuvat ja sarjat

Korona-aika kotona on mennyt ihan hyvin. Minulla on asioita työpöydällä, mitä teen ja olen ottanut ensin HBO:n ja seuraavaksi Viaplayn tilauksen, jotta saan katsoa sarjoja ja elokuvia. Ihan "hupia" niiden katsominen ei ole, vaan liittyy myös dramaturgiaopintojaksoon, jota teen Jyväskylän avoimen yliopiston draamakasvatuksen perusopintoihin. Viime aikoina hauskinta on ollut arvailla etukäteen, mitä tapahtuu. Suurin oma oivallus on ollut se, että sarja- ja elokuvahahmojen tarkoitus ei ole muistuttaa aitoja ihmisiä vaan he tekevät asioita JUONEN takia! 

Handmade´s Talen katsoin ja Game of Thrones on kesken. Magicians-sarjasta pidin myös. Twin Peaks on jäänyt näkemättä 1990-luvulla, joten katsoin sitä. Leftovers-sarjaa en ehtinyt nyt katsoa kuin kerran ja huomasin, että oli vaikea päästä juoneen kiinni, kun on katsonut pätkittäin kerran puolessa vuodessa. Westworld-sarjassa olen kolmannessa jaksossa, mutta säästelin sitä, koska jaksot tulevat kerran viikossa ja tykkään katsoa pidemmissä kuin 1 h / vko pätkissä. Netflixistä tahdon katsoa Noituri-sarjan, mutta vasta sen jälkeen, kun olen kuunnellut äänikirjana nämä kirjat.

Laihduttaminen - jo miltei 9 kg / 1 kk

Meillä meni vaaka rikki ja odotamme, että netistä tilattu uusi vaaka tulee myymälään, josta voimme sen hakea. Viimeksi kun mittasin painoni, oli se reilussa kuukaudessa pudonnut jo 8,9 kg! Tuntuu ihan uskomattomalta. Keittiöön ostettiin myös vaaka, jotta voin punnita ruokaa. Syön päivässä yhden kunnollisen aterian ja sen kanssa olen syönyt porkkanaraastetta 200 - 300 g eli lautasmallin mukaan. Lapsen syntymän jälkeen lautasmallilla putosi paino vuodessa 20 kg! ,  hetkellä painan vielä lähes 120 kg, lääkkeet toivat painoa lisää paljon, sillä niiden kanssa ei tuntenut kylläisyyttä vaan alituista nälkää. Kontrolloin ateriani määrää ja välipalojen energiamäärää, jotta voin syödä esim. hedelmiä, joskus makeaakin. Joskus, kuten eilen, pidin punnitsemisvapaan päivän ja söin kalapuikkoja ja ranskalaisia. Ruoka on helppo jakaaa annoksiksi, kun on syömässä kaksi ihmistä: minä ja avomies. Odotan innolla, että saisin jo uuden vaakamme kotiin. Ilmoitus lupasi, että tiedot siirtyvät suoraan puhelimeen ja se mittaa myös MBI:n ja joukon muita tunnuslukuja. Laihduttamisen apuna käytän myös puhelimen applikaatiota, johon siirrän ruokamäärät. Se skannaa paketin viivakoodista kalorit ja ruoka-aineet puhelimeen ja tietää eri ruokien kalorimäärät. Se helpottaa todella paljon, kun miettii, kuinka paljon voi esimerkiksi jogurttia syödä päivässä.